Wyniki konkursów

"Największa Dynia":

  1. Dynia "Majka" o masie 514 kg - hodowcy: Państwo Jan i Barbara Styra
  2. Dynia " Magda" o masie 432 kg - hodowcy: Państwo Jan i Barbara Styra
  3. Dynia "Sombin" o masie 427 kg - hodowca: Pan Stanisław Tyrała
  4. Dynia "Mała" o masie 76 kg - hodowca: Pan Ryszard Grabowski
  5. Dynia "Kasia" o masie 72 kg - hodowca: Pan Jan Sopiak

"Najsmaczniejsza Dynia"

  1. Katarzyna Chumieja - "Chutney z dyni i mango"
  2. Dominika Ogrodnik - "Racuszki z dyni i cukini"
  3. Mateusz Maik - "Parfait dyniowy"
  4. Sebastian Zarzeczny - "Polędwiczki z duszoną dynią"

Wyróżnienie za sposób podania potrawy
- Iga Mąkowska - Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu "Sakiewki z ciasta drożdżowego na słodko i na ostro z sosami"
"Najdziwniejsza Dynia"

  1. miejsce - państwo Sporny - m.in. za niezwykłe ozdobne patisony
  2. miejsce - pani Danuta Moskal - m.in. za dynię Muskat prowansalski
  3. miejsce - Państwo Manasterscy - za piękne, miniaturowe dynie i dynie "świeczki"

Ogród Botaniczny w czasie Dolnośląskiego Festiwalu Dyni odwiedziło ok. 10 000 osób. Liczba wystawców to około - 90 stanowisk