Wyniki konkursów

"Największa Dynia":

  1. Dynia "Naśka" o masie 451,5 kg - hodowcy: Państwo Jan i Barbara Styra
  2. Dynia "Joanna" o masie 443,5 kg - hodowcy: Państwo Jan i Barbara Styra
  3. Dynia "Emilos" o masie 439,0 kg - hodowcy: Państwo Jan i Barbara Styra
  4. Dynia "Julia" o masie 282,0 kg – hodowca: Pan Antoni Zabrocki
  5. Dynia "Jasia" o masie 230,0 kg – hodowca: Pan Tadeusz Bareja
  6. Dynia "Lena" o masie 215,0 kg – hodowca: Pan Antoni Zabrocki
  7. Dynia "Calineczka" o masie 195,0 kg – hodowcy: Państwo Ryszard i Bogusława Grabowscy
  8. Dynia "Jan" o masie 35,0 kg – hodowca: Pan Jan Barć
  9. Dynia "Maria" o masie 30,5 kg – hodowca: Pani Maria Chęsiak

„Najsmaczniejsza dynia”:

  1. Szymon Łozowy „Pieprz i Wanilia” potrawa „Krem z Dyni i Mleka Kokosowego”

  2. Martyna Osłowska Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, potrawa „Volauvent Nadziewany Farszem z Dyni w Towarzystwie Chipsa z Jabłka”

  3. Joanna Stopyra potrawa „Ciasto z Dyni”.